Inskolningshäfte

En inskolning kan vara väldigt individuell och olika barn behöver olika lång tid på sig. Det kan vara svårt att säga hur lång tid som behövs men det kan vara bra att börja i god tid så att det inte blir en stressig situation. Inte bara barnen behöver inskolas utan även föräldrarna måste få tid att vänja sig😊

 

Första och andra dagen träffas vi 09.00-10.00, sen ökar vi på. Fjärde dagen brukar barnet kunna äta lunch på förskolan. Den första och andra dagen finns en förälder med hela tiden. När det känns bra kan föräldrarna prova lämna barnet kortare stunder. Avsätt gärna minst två veckor till inskolning för att barnet ska få en lugn och bra start på förskolan. Efter det kan barnet gå sina vanliga tider. Ta med egna blöjor märkta med barnets namn.

Som grund för vårt arbete har vi förskolans läroplan. Vi vistas mycket utomhus när väder och vind tillåter. När barnen fryser vistas vi inomhus mer då vi tycker att det är viktigt att barnen behåller glädjen av att vara utomhus. Vi äter sund mat som ger en god grund för en hälsosam och frisk livsstil som fungerar i vardagen och resten av livet. En naturlig kost med rena råvaror utan tillsatser, närproducerad och ekologisk. Vi tillagar maten från grunden i vårt egna kök på förskolan i Tumbo. Vi vill ha en så giftfri miljö som möjligt och följer Naturskyddsföreningens rekommendationer. Vi är medlemmar i Friluftsfrämjandet och det blir ert barn också.

Trygghet är grunden för all inlärning och vi arbetar med barns egna initiativ och att de får känna sig sedda och bekräftade, detta för att på så sätt stärka självbilden så barnet kan känna sig omtyckt och accepterat. All personal på Eskilstuna Friluftsförskola utbildas regelbundet inom ICDP- ’International Child Development Program’ vilket står för vägledande samspel. Det syftar till att skapa och upprätthålla goda relationer mellan omsorgsgivare och barn. Programmet är avsett att ha som mål att genom samspel med barn stärka deras psykosociala kompetens.

Kärlek som grund, ordning som stöd och framgång som mål!

På förskolan behöver ditt barn extrakläder och slitstarka ytterkläder. Under vintertid rekommenderar vi att ditt barn har ullunderställ alternativt syntetmaterial. Detta för att ull reglerar temperaturer så barnet inte fryser eller svettas. Lämna gärna bomull hemma då det kyler. För små barn är det viktigt att vantarna sitter bra och passar overallen/jackan (allt för att inte barnen skall frysa).

För att försäkra sig om att barns kläder och nappar inte blandas ihop så märker du ditt barns saker och kläder, detta underlättar både för er som föräldrar och personalen. Vi ser även att egna leksaker och kalasinbjudningar stannar hemma. Tänk på att ledig förälder är lika med ledigt barn. Vi hoppas på fint samarbete.

En dag på förskolan:

Öppning vid behov, måste meddelas till förskolan senast dagen innan

Ordinarie öppningstid

Frukost

Frukt

Samling

Lunch

Sova/vila

Mellanmål

Avdelningarna slås samman

Förskolan stänger

Förskolan stänger vid behov, ska meddelas i god tid minst två veckor innan

Till föräldrar med blöjbarn

Blöjor till sitt barn tar föräldrarna med själva märkta med namn.

Vi ämnar använda Weleda baby Calendula Zink Cream till blöjbarnen efter ert samtycke.

Weleda framställer äkta naturliga hud och kroppsvårdsprodukter.

Man använder beprövade läkeväxter, naturliga växt- och eteriska oljor. Zink creamen innehåller bl a mandelolja, sesamolja, ullfett, ringblomma och kamomill. Se mer info på Weleda.se

Inskolningshäfte formulär

I förskolans uppdrag ingår att dokumentera i syfte att följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten. PUL gäller och för att få publicera bilder på hemsidan, i media och i verksamheten behöver vi få samtycke från vårdnadshavare.Jag/vi samtycker till publicering av bilder, filmer, röstupptagning UTAN NAMNPå hemsidanPå facebook-sidaBroschyrer och info-blad om verksamhetenPå förskolanTv, tidningar, radio, och deras hemsidorDokumentation som kan förekomma i studiesyfte t ex lärarstudenter med namn

Vi har hemligt telefonnummer

JaNej

Mitt barn får åka med i bil med förskolan med förare som klarat prövoperiod Endast bakåtvänt

JaNej

Ni får lämna kontaktuppgifter till andra föräldrar

JaNej

Barnet har skyddad identitet

JaNej